tiistai 12. helmikuuta 2013

Taulu televisio kulutusluotolla vai osamaksulla?


Taulu televisio on osa nykyaikaista kotia. Kaikki myynnissä olevat televisiot ovat nykyään taulu televisioita. Uusien televisioiden äänen- ja kuvanlaatu lyö laudalta vanhojen kuvaputkitelkkujen ominaisuudet, mutta hintaakin hyvälle taulu televisiolle koituu satoja tai jopa tuhansia euroja. Siksi kuluttajalle on houkuttelevaa hankkia taulu televisio käteisen sijaan kulutusluotolla tai osamaksulla. Vaan onko tämä kannattavaa?

Taulu televisio kulutusluotolla

Kulutusluottoja tarjoavat paitsi pankit myös pankeista erilliset rahoitusalan yritykset. Pankkien vakuudettomat kulutusluotot liikkuvat yleensä kohtuullisella korkotasolla, kun taas pankkien ulkopuolella peritään poikkeuksetta kiskurikorkoja, jopa yli 20 prosenttia vuodessa. Eli jos aiot hankkia taulu television kulutusluotolla, ota lainasi pankilta. Jos pankki ei lainaa suostu myöntämään, taloustilanteesi ei selvästi muutenkaan ole kyllin vakaa velaksi ostamista varten. Älä turvaudu pankin ulkopuolisiin kulutusluottoihin.

Taulu televisio osamaksulla

Taulu televisio voi joissain tapauksissa olla mahdollista hankkia korottomalla osamaksulla. Toisinaan harvoin kuluttajille tarjotaan osamaksua, jonka hinta ei ole varsinaista myyntihintaa korkeampi. Ole kuitenkin näiden tarjousten kanssa varovainen. Usein osamaksusopimuksiin ujutetaan lisäkuluja, jotka nostavat todellista vuosikorkoa. Jos taas aiot tehdä korollisen osamaksusopimuksen, älä mieti pelkästään osamaksusopimuksen vaatimaan kuukausimaksua, vaan mieti, kuinka paljon tulet maksamaan tuotteesta koko osamaksusopimuksen aikana. Tällä tapaa tarkasteltuna hinta voi järkyttää. Taulu television hinta voi nousta helposti sadoilla euroilla.

... tai ehkä sittenkin käteisellä?

Jos mahdollista, ostoksia ei kannata tehdä kulutusluotolla eikä osamaksulla, vaan käteisellä. Tällä tapaa pitkällä tähtäimellä säästyy suuri summa rahaa. Älykäs kuluttaja opettelee eroon tavasta ostaa asioita velaksi, vaikka kulutusluottoja ja osamaksusopimuksia markkinoidaankin sangen aggressiivisesti. Älä usko mitä tahansa, mitä sinulle tuputetaan, etenkään kun kyse on kovalla vaivalla hankkimistasi rahoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti