tiistai 18. helmikuuta 2014

Etulainaa.fi kertoo vanhojen vippaajien palanneen lainamarkkinoille


Etulainaa.fi esittää monen kokeneen pikavippi-yrityksen tulleen takaisin lainamarkkinoille. Etulainaa.fi – sivuston mukaan mm. JW-Yhtiöt ja Virolainen ORKIA ovat aukaisseet muinaiset sivustonsa. Puheessa on ensiarvoinen muunnos, sillä nämä sivut monen muiden seurueessa lopettivat toimintansa toukokuussa 31.05.2013 voimaan päässeen lakimuutoksen myötä. Nyt pikavippejä suodaan taannoiseen tapaan – miltei.

Asiasta kertoi http://kayttoluotto.eu/?p=19 - artikkeli. Me lähdimme tutkimaan mikä tilanne oli silloin ja mikä se on nyt. Yksi asia kävi selväksi: lainojen korot ovat tuleet alas hurjasti. Tällaset olivat 100€ pikavipin kustannukset ennen lakimuutosta - nykyään ne ovat tuskin yhtä euroa!

Suomen suosituin lainatyyppi on pikavippi 100 e. Media ja poliitikot parjaavat vippejä, mutta kansahan tietysti tietää paremmin, mitä tarvitsee. Ja ilmiselvästi suomalainen kaipaa 100 euron lainaa. Pankit eivät tätä tarjoa, eikä noin suurta summaa yleensä kehtaa kaveriltakaan ruinata, joten lainaa haetaan vippifirmoilta. Mutta keneltä saa parhaat lainatuotteet, ja minkä nimistä lainaa kannattaa välttää kuin ruttoa. Me selvitimme!


Pikavippi 100 e - halvin

Ehdottomasti kaikkein halvin satasen laina löytyy Vivus-lainalta: sieltä ensimmäistä kertaa yrityksen asiakkaaksi ryhtyvä lainaaja saa täysin ilmaista lainaa. Eli tällöin lainasta maksetaan takaisin vain 100 euroa, ei senttiäkään korkoa tai käsittelykuluja. Mutta jos tämä ei ole vaihtoehto, eli Vivus-optio on käytetty, silloinkin 14 päivän Vivus-vippi näyttäisi olevan halvin vaihtoehto 10 euron kuluillaan. Siitä asteen kalliimpia 15 euron kuluilla ovat 30 päivän Vivus sekä pidemmän laina-ajan ystäville 45 päivän Everyday-laina.

Pikavippi 100 e - kallein

Vippien hinnat vaihtelevat nopeasti, mutta tätä blogauksta kirjoitettaessa ylivoimaisesti kallein vaihtoehto löytyi Creditmarket Oy:n omistamalta Luottovippi-lainalta. 28 vuorokauden mittaisesta satasen lainasta perittiin käsittelykuluineen tähtitieteellinen 164524 % todellinen vuosikorko, jolloin hintaa vipille tuli 83 euroa. Melkein yhtä pahalta kuulostaa Luottotalon pikavippi 100 e, joka maksaa kuluttajalle 73 euroa. Tämän jälkeen tuleekin monta vippivirmaa tasoissa noin 35 euron kuluilla.

Tämän pienen vertailun perusteella voidaan tiivistää, että satasen vipistä ei kannata missään tapauksessa maksaa paljoa enempää kuin 15 euroa lisäkuluja. Ennen lainan hakemista muista tarkistaa huolella, minkä verran vipistä peritään paitsi korkoa, myös käsittelykuluja. Joillain yrityksillä on ollut tapana kätkeä kuluja pieneen pränttiin niin, että laskun kilahtaessa sähköpostiin kuluttajaa odottaakin karu yllätys. Jos vippiä ottaa, kannattaa tehdä se huolella!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti